De Techniek

De techniek achter de verpakking

De naam die vaak wordt gebruikt voor het afvullen van (stortgoed)zakjes is transwrap of soms ook flowpack. Hoewel bij die laatste eigenlijk de horizontale variant Verticale Vorm Vul en Sluitmachine (VVVS)wordt bedoeld! De machine waarop wij dit doen is een Verticale Vorm Vul en Sluitmachine (VVVS) of transwrapmachine. Een vlakke (bedrukte of onbedrukte) folie wordt van de rol afgewikkeld en via een aantal rollen naar de vormschouder getransporteerd.

Daar wordt een “eindeloze” zak gevormd en de seal in de lengterichting gemaakt. Via de afvulpijp wordt het (via bovengelegen weger/doseur) product toegevoerd en valt in de zak welke onder al dicht is gemaakt door de dwarslasbalk. De folie wordt d.m.v. het folietransport doorgetransporteerd tot het de ingestelde zaklengte heeft bereikt, vervolgens wordt de lasbalk gesloten en wordt de dwarsseal gemaakt.

De lengteseal kan een overlaplas zijn (buiten en binnenzijde van folie sealbaar!) of een zogenaamde fin-seal (alleen binnenzijde sealbaar).

Een drukmerkbesturing (zwarte blokje op folie) zorgt ervoor dat een in register bedrukte folie netjes kan worden verwerkt.

Een zo vervaardigd zakje wordt een pillowbag of vlakke zak genoemd. Een zijvouwunit / hoekindruk gemonteerd bij de dwarsseal maakt desgewenst een blokbodem zak die beter staat. Aan de hand van uw product (gewicht/formaat) is samen te bekijken hoe dit er uit komt te zien. Seal

Met alle plezier helpen wij met het vervaardigen van samplezakjes voor een beurs, het kunnen presenteren aan uw klant of voor een kleine test (markt).

Klik hier voor uitleg over achtergrond folies en (barriére) laminatenKlik hier voor uitleg over achtergrond folies en (barriére) laminaten.

 

Laatst bijgewerkt op 15-Jan-2015 14:11 . © 1999 - 2015 PC-Unlimited

<