Historie

Van venter tot verpakkingsmachine

Piet van der Waal is in 1965 begonnen met het venten langs de deur, als handelswaar bood hij toen voornamelijk aardappels, groenten en fruit aan. Na een aantal jaren is hij op zoek gegaan naar marktplaatsen voor aardappels en peulvruchten. Historie

De groothandel kwam toen al snel met de vraag "of hij peulvruchten in consumenten verpakkingen kon leveren"? Dit bleek een "gat in de markt" te zijn, waarbij het afwegen van peulvruchten in het begin nog geheel handmatig gebeurde.

Naderhand werd een machine aangekocht om deze pakken automatisch af te wegen en niet lang daarna volgde een echte verpakkingsmachine die het hele proces van afwegen tot vullen ter hand nam.

Dit bedrijf groeide gestaag door met als gevolg lange dagen en weinig rust. In 1995 werd Piet door een hernia getroffen en kon hij zijn werk niet meer doen. Hij belandde op bed en zijn werk werd waargenomen door vrouw en kinderen. Er ontstond een echt familie bedrijf, waarbij zoon Peter zich als plaatsvervanger ontplooide. Dit werd al snel definitief waarbij het verpakken behoorlijk werd uitgebreid.

In 1997 werd de oude locatie te klein en konden de vrachtwagens er niet meer komen, een verhuizing naar het industrie terrein van Strijen bleek noodzakelijk. Toen in 2004 ook deze locatie te klein werd, is er een gedeelte aangebouwd. Het vloeroppervlak is uitgebreid van 500mē naar 1200mē.

Als een van de eerste verpakkingsbedrijven in Nederland hebben wij in 2007 een HACCP-certificaat behaald, om aan de eisen van de voedselveiligheid te kunnen voldoen. In 2012 hebben wij hier een SKAL-certificaat aan toegevoegd en voldoen daarmee aan de steeds groter wordende vraag om Biologische producten te verpakken. Om nog beter aan de wettelijke eisen en aan de verwachtingen van onze klanten te kunnen voldoen, hebben wij in 2013 het HACCP-certificaat vervangen door een IFS Food certificaat.

Wij hebben door de tijd behalve de lineaire verpakkingsmachines ook nog een cupjesmachine en een machine om emmers te sealen aangeschaft.

Vorig jaar hebben wij een machine gekocht die Doypacks kan maken, wij hopen deze begin dit jaar in gebruik te nemen.

Anno 2015 wordt dus bijna alles verpakt wat in een zakje, cupje of emmer kan (zie mogelijkheden). Er zijn momenteel 8 verpakkingslijnen met gemiddeld 12 man personeel en verschillende oproepkrachten.

 

Laatst bijgewerkt op 20-Jan-2015 11:09 . © 1999 - 2015 PC-Unlimited